Voinko saada panttilainan, jos minulla on luottotietomerkintä?
Luottotietomerkintä ei vaikuta mitenkään panttilainan myöntämiseen.

Voiko muu kuin panttaaja lunastaa tai uusia pantin?
Kyllä voi. Panttikuitin voi antaa esimerkiksi ystävälle. Henkilöllisyystodistus on oltava mukana panttia lunastettaessa tai uusittaessa.

Onko lainan uusimista ja lyhentämistä mahdollista hoitaa pankin kautta?
Kyllä halutessanne lainojen uusimiset ja lyhennykset on mahdollista hoitaa myös verkkopankin kautta.
Maksuohjeet saatte olemalla meihin yhteydessä puhelimitse puh. 044 748 8011 tai sähköpostitse/yhteydenottolomakkeella.

Meneekö asioinnistani tietoa mihinkään?
Ei mene. Toiminta on täysin luottamuksellista, ja henkilökuntaa sitoo salassapitovelvollisuus.

Täytyykö lainansaajan olla täysi–ikäinen?
Lainansaajan pitää olla yli 18-vuotias.

Täytyykö lainansaajan olla Suomen kansalainen?
Ei tarvitse. Lainansaajalla pitää kuitenkin olla suomalainen henkilötunnus.

Ketkä käyttävät panttilainaamon palveluita?
Asiakkaitamme ei voi ryhmitellä iän, sukupuolen tai elämäntilanteen mukaan. Heitä löytyy kaikista ryhmistä. Yhteistä kaikille asiakkaillemme on, että henkilö omistaa lainan vakuudeksi kelpaavaa irtainta omaisuutta ja tarvitsee väliaikaisesti käteistä. Omaisuutta voi myös tuoda säilytettäväksi esimerkiksi lomamatkan ajaksi, ja saada samalla lisää lomarahaa.

Mikä on panttikuitti?
Panttikuitti on arvopaperi, joka oikeuttaa sinut hoitamaan lainaasi. Jos panttikuitti katoaa, saat uuden toimistoltamme.

Onko pantiksi jättämäni esine varmasti turvassa?
Kaikki pantit säilytetään huolellisesti turvallisessa säilytystilassa. Liiketilamme on hyvin suojattu, ja kaikki panttiesineet ovat vakuutettuja.

Voiko lainan lunastaa tai uusia eräpäivän jälkeen?
Eräpäivän jälkeen sinulla on vähintään kuukausi aikaa hoitaa laina.  Tämän varokuukauden jälkeenkin voit lunastaa pantin, jos sitä ei ole vielä ehditty myymään julkisella huutokaupalla.

Mitä tapahtuu, jos en hoida lainaani?
Lunastamattomat pantit myydään julkisella panttihuutokaupalla. Panttilainan hoitamatta jättäminen ei aiheuta perintätoimenpiteitä eikä asiakkaalle tule luottotietomerkintää. Kulut peritään huutokaupasta saatavista tuloista, ja mahdollinen ylijäämä tilitetään asiakkaalle.

Miten huutokauppa toimii?
Huutokaupan myyntiluettelo julkaistaan huutokaupan pitämisajankohtana internetsivuillamme. Huutokaupassa esineillä on lähtöhinnat, ja niistä voi jättää ennakkotarjouksia. Ajankohdasta ja tarkemmista yksityiskohdista tiedotamme internetsivujemme Huutokauppa-välilehdellä. Pantit, joita ei saada myydyksi huutokaupalla, myydään liiketilassamme.

Onko panttilaina halvempi kuin pikavipit?
Kyllä on. Puolueettomien tutkimusten mukaan panttilaina on huomattavasti halvempi kuin pikavipit. Pienissä ja lyhytaikaisissa lainoissa se on usein halvin tarjolla oleva lainamuoto.