Mitä pantiksi

Yleisimpiä lainan vakuuksia ovat

 • kulta- ja hopeaesineet
 • laatukellot
 • puhelinosakkeet
 • asunto-osakkeet
 • pörssiosakkeet
 • taide-esineet
 • elektroniikka
 • soittimet
 • ajoneuvot kuten autot, moottoripyörät, moottorikelkat, mönkijät ja veneet.

Voit tiedustella esineesi vakuusarvoa alustavasti sähköpostin välityksellä, yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse, puhelinnumero: 044 748 8011.

Kultaesineet

Kullan hinta on korkealla. Kaikenlainen kulta käy meille vakuudeksi kuten korut, keräilyrahat ja harkot jne. Myös rikkinäiset ja parittomat korut ovat rahanarvoista tavaraa! Kultaesineitä ei kannatta luovuttaa pois vaan säilyttää, sillä kulta pitää hintansa vuodesta toiseen. Panttaamalla saat kullasta parhaan hinnan, ja voit pantata kultaesineesi aina uudelleen ja uudelleen. Voit myös myydä kultasi meille.

Maksamme kullasta seuraavasti:

585 = 14 ka 28,00 € / g – 32,00 € / g
750 = 18 ka 37,00 € / g – 41,00 € / g
875 = 21 ka 42,00 € / g – 48,00 € / g
999 = 24 ka 50,00 € / g – 56,00 € / g

Hopeaesineet

Pöytähopeat ja hopeakorut ovat helppoja ja yleisiä lainavakuuksia. Maksamme pöytähopeasta vähintään 0,20e/g ja hopeakoruista vähintään 0,25 e/g. Designkoruista maksamme grammahintaa suuremman summan.

SSP:n/Lounea Oy:n puhelinosakkeet

Puhelinosakkeet ovat hyviä ja helppoja lainan vakuuksia. Niiden myyminen meille onnistuu myös helposti ja nopeasti, annamme rahat heti käteen tai tilille. Pantatessa osakkeen omistusoikeus ei muutu, joten saat osingot itsellesi, vaikka osakekirja olisikin meillä lainan vakuutena. Puhelinosakkeille mahdollisesti tuleva arvonnousu jää sinulle. Osakekirjojen panttaus ei vaikuta mahdollisen lankapuhelimen ja laajakaistan käyttöön. Menetät nämä edut, jos myyt osakkeesi.

Jos osakkeiden arvo nousee myöhemmin, voit korottaa lainasummaasi.

SSP:n/Lounea Oy:n osakekirjan vakuusarvo ja ostohinta on tällä hetkellä 3025 € (10,08 €/osake)

Kellot

Laadukkaat merkkikellot toimivat myös erinomaisesti lainan vakuutena. Kellon panttausarvoon vaikuttaa muun muassa sen ikä, kunto, merkki ja materiaali. Kultakelloissa huomiodaan markkina-arvon mukainen metallinhinta, joka antaa laatukellolle lisäarvoa. Mukaan kannattaa ottaa todistukset, takuukuitit, pakkaukset sekä mahdolliset rannekkeen lisäpalat, jotka voivat nostaa annettavan lainan määrää.

Keräily – ja taide-esineet

Kotimainen taide, erityisesti suomalainen taidelasi on arvostettua ja soveltuu siten myös panttilainan vakuudeksi. Tunnettuja suunnittelijoita ovat mm. Tapio Wirkkala, Oiva Toikka, Timo Sarpaneva, Helena Tynell, Tamara Aladin ja Saara Hopea. Keramiikasta Arabian valmistamat esineet kuten vanhat maitokannut ovat kasvattaneet arvoaan viime vuosien aikana. Pantattavat esineet tulisi olla virheettömiä, ehjiä ja mielellään signeerattuja.

Soittimet

Soittimet näkyvät panttilainaamon arjessa. Yleisimpiä lainan vakuutena tomivia soittimia ovat kitarat, bassot, viulut ja vahvistimet jne.
Erityisesti käsintehdyt custom-soittimet nostavat lainavakuuden arvoa. Soitin kannattaa tuoda sen omassa suojapussissa tai kotelossa.

Elektroniikka

Lainavakuutena voi olla myös kännykkä, kannettava tietokone, pelikonsoli, digitaalinen järjestelmäkamera ja niihin kuuluvat objektiivit. Tuotteiden tulee olla uusia, luukuunottamatta retrokonsoleita/pelejä. Laitteen mukana olisi hyvä olla ostokuitti sekä takuutodistus. Laturi, alkuperäispakkaus sekä muuta lisälaitteet ja -tarvikkeet vaikuttavat panttaukseen arvoon.

Asunto-osakkeet

Asunto-osakkeet ovat hyviä lainan vakuuksia silloin kun olet esimerkiksi vailla hieman suurempaa lainasummaa. Panttausta varten tarvitsemme asunnon osakekirjan, jossa näkyy siirtomerkintä nykyiselle omistajalle ja alle kuukauden vanhan isännöitsijäntodistuksen, myös kauppakirja tai perukirja olisi hyvä olla mukana. Asunto-osakkeen panttauksesta on hyvä ottaa yhteyttä etukäteen soittamalla puh. 044 748 8011 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@salonpantti.fi.

Ajoneuvot

Muista lainaamoista poiketen meille on mahdollisuus tuoda lainan vakuudeksi myös ajoneuvoja. Vakuutena voi toimia esimerkiksi auto, moottoripyörä, moottorikelkka, mönkijä tai vene. Ajoneuvosi vakuusarvoa voit kysyä etukäteeen sähköpostilla asiakaspalvelu@salonpantti.fi. Lue lisää »

Salon Pantti Oy

Helsingintie 13, 24100 Salo
Puhelin: 044 748 8011 (+358447488011)
Sähköposti: asiakaspalvelu@salonpantti.fi
Palvelemme: Ma-pe klo 10-17. 

Seuraa meitä:

Tiedustele esineesi vakuusarvoa tai kysy lisää panttilainauksesta:

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 2.
   Kuvien yhteiskoko 4Mt
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.